Wat we doen en wie we zijn

De Stichting Neuro-Toxicity Research Foundation is een onafhankelijke stichting die onderzoek doet naar wat bekend is geworden als het Aero Toxisch Syndroom wezenlijk als een beroepsziekte wordt aangemerkt, een ziektebeeld dat wordt veroorzaakt door giftige stoffen in de lucht die de mens inademt. Enerzijds doet zij onderzoek naar het verband tussen toxische stoffen en het functioneren van de hersenen en anderzijds tracht zij hard te maken of de aantoonbaar manifesterende klachten en ziektebeelden daadwerkelijk zijn te associëren met het mogelijk Aero Toxisch Syndroom. Wij zijn een jonge, ambitieuze stichting, opgericht in 2022 en vol motivatie en energie. Onze drijfveer is het verkrijgen van erkenning van dit indringend verschijnsel als een officiële beroepsziekte. Als het Aero Toxisch Syndroom wezenlijk als een beroepsziekte wordt aangemerkt, bestaat de mogelijkheid van financiële compensatie voor patiënten van wie blijkt dat hun arbeidsongeschiktheid een gevolg is van het fnuikend syndroom. 

Het bestuur van de Stichting Neuro-Toxicity Research Foundation is als volgt samengesteld en werkt onbezoldigd.:

Voorzitter – Robbert Bolsenbroek

Robbert is een gepassioneerd mens die graag een waardevolle bijdrage wil leveren aan de wereld. Als een eerlijke, open en resultaatgerichte ondernemer met een grote compassie voor mensen, is hij gefocust op het verbinden en het begeleiden van bedrijven en mensen bij hun ontwikkeling. Samen met zijn zakenpartner heeft hij Interface Groep opgezet. Interface Groep investeert met kennis, netwerk & kapitaal in vooruitstrevende bedrijven die businesstransformaties waarmaken.

Robbert heeft een achtergrond in zowel economie als psychologie. Voordat hij op zijn dertigste een headhunterskantoor oprichtte, was hij bij diverse bedrijven werkzaam in verschillende commerciële, consultancy en managementfuncties. Gedurende deze tijd ontdekte hij dat in elke organisatie de mensen het verschil maken.

Robbert is opgegroeid in Castricum en woont momenteel met zijn vrouw en twee zonen aan de rand van de prachtige Oostvaardersplassen in Lelystad, dat hij beschouwt als een verborgen parel van Nederland. Hij houdt van reizen, sporten en het bourgondische leven. Zo is hij met regelmaat met goede vrienden en zakelijke relaties te vinden in een van de vele mooie restaurants die ons land rijk is.
Robbert heeft een rijke levenservaring en kan worden omschreven als een doorleefd persoon. Hij ziet zichzelf als zowel leermeester als leerling van het leven en is altijd bereid om met een frisse blik nieuwe kennis en ervaring op te doen en deze praktisch toe te passen om de wereld vooruit te helpen.

Secretaris – Gijs de Jong

Voormalig docent in het onderwijs. Als wetenschappelijk medewerker werkzaam geweest bij Defensie, met name bij de Koninklijke Marechaussee. Met een carrière als auteur en trainer bij Stichting Politie Vormingscentrum, als inhoudelijk directeur bij Exapol Exameninstituut voor beveiliging en veiligheid én als redacteur en eindredacteur bij de Nederlandse Multimediale Uitgeverij Sdu, is hij zijn hele leven als filosoof en gedragswetenschapper zeer betrokken bij het wedervaren mensen.

Penningmeester – Dick Koster

Na de studies Rechten en Veranderingsmanagement tot 1996 werkzaam bij de politie Noord- en Oost Gelderland op diverse afdelingen. Vanaf 1996 gedetacheerd als directeur van het opleidingsinstituut Stichting Politie Vormingscentrum (SPV) in Vaassen. Betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties is dat zijn beweegreden zich ook in te willen zetten voor de Stichting Neuro-Toxicity Research Foundation.